Weesp, The Netherlands ( PressreleaseCollection ) May 13, 2009 – “ Sales acties en loyaliteitsprogramma’s verhogen omzetresultaten!”

Kortlopende acties worden steeds vaker ingezet om omzetresultaten te verbeteren.

De afgelopen maanden is de vraag naar kortlopende acties, met name Business to Business acties, enorm verhoogd. Het bedrijfsleven probeert door verkoop stimulerende acties ervoor te zorgen dat de doelstellingen alsnog gerealiseerd worden. Dit kwam naar voren na een door Loyalty-Plan gehouden onderzoek onder honderd bedrijven die met name richting de tussenhandel actief zijn’, aldus Kok.

Naast acties, zoals kortingsacties die inspelen op de crisis, worden er vaak programma’s ingezet waarbij de klant beloond wordt als zij de orders onderbrengt bij de leverancier. Dergelijke beloningen kunnen verschillend zijn. Van het verstrekken van cadeaus voor het bedrijf kan het ook zo zijn dat de klant geholpen wordt met acties en communicatie richting de eindgebruiker, eigenlijk de klant van de klant. Inkopers zijn tegenwoordig minder loyaal en hebben veelal de keuze uit meerdere aanbieders. Als er bijvoorbeeld een minimaal verschil is tussen de aanbieders helpt het als er een loyaliteitsprogramma ingezet wordt. Dergelijke kortlopende acties krijgen vaak de benaming incentive programma en/of sales actie.

De tendens is dat het merendeel overweegt een kort- of langlopend programma in te zetten. De meeste bedrijven zijn er mee bezig en de traditionele bedrijven die minder marketing gedreven zijn hebben een hogere interesse maar willen nog niet daadwerkelijk de stap zetten. Waar vóór de crisis het accent met name op het benaderen van nieuwe klanten lag, valt het op dat er weer meer aandacht uitgaat naar de bestaande klantenkring. Het behouden en uitbouwen van bestaande klanten komt hierbij als belangrijkste naar voren.

Loyalty-Plan merkt verder op - mede ondersteund door haar onderzoek - dat kortlopende acties structureler ingezet worden en vaker omgezet worden in interessante en permanente programma’s als tool om omzetverhoging en afzetsturing te bewerkstelligen.!

Contact:

Arjan Kok
Sell-Plan Nederland.
Flevolaan 38
1382 JZ, Weesp
The Netherlands
+31(0)294 492 472
http://www.loyalty-plan.nl

###

0 comments:

 
Top
Powered by Olark